Kragerø:

Opptil 33 personer mister jobben

De ansatte ved TPI Norway (tidligere Vistin Pharma) i Kragerø har fått beskjed om at opptil 33 personer vil miste jobben.

AV Tone Lensebakken (Varden)
Publisert
Oppdatert:

Det skriver Kragerø Blad Vestmar

Markedssituasjonen har forverret seg og på et allmøte sist uke ble de ansatte informert om at opptil 33 personer kom miste jobbene sine i bedriften. Ifølge selskapets årsmeldingen hadde TPI Norway ved utgangen av fjoråret 92 ansatte. 

– Vi har jobbet for å reforhandle en kontrakt med en kunde, ettersom vi tapte penger på den eksisterende avtalen. Dette ville ikke kunden, og dermed må vi gå til denne dramatiske løsningen, forteller administrerende direktør Craig James Sweenie, til KV

Sies opp om få uker

Ifølge Sweenie har det vært samtaler, orienteringer og forhandlinger med fagforeningene hos TPI Norway.

Det ventes at de ansatte vil sies opp i løpet av fire til fem uker. 

– Vi visste at TPI Norway jobber med å legge om produksjonen og vil over tid øke kapasiteten og er i en omstillingsfase. Men at antallet som skal sies opp er økt til opptil 33 personer hadde jeg ingen formening om. Jeg vil be ledelsen ved TPI Norway om en orientering om den nye situasjonen, sier ordfører Jone Blikra, til avisa

– Tragisk

KV skriver at da TPI Norway tidlig i mars signaliserte en nedbemanning på 20 personer kommenterte de tillitsvalgte innenfor Industri Teknikk (IE), Forbundet for ledelse og teknikk (FLT) og NITO seg om situasjonen:

– Å miste jobben i dag, vil være tragisk for dem det gjelder, kommenterte Karl Ivar Magnussen, tillitsvalgt for Industri Teknikk ved TPI Norway.


FORSIDEN NÅ