Vetle (13) skapte magi på TV - klar for talent-finalen

13 år gamle Vetle Tveiten Hoslemo (13) fra Bykle skapte trolsk stemning da han med sin kveding tok seg videre til finalen i Norske talenter.

AV Bjørn Atle Eide
Publisert
Oppdatert:

- Det er fantastisk at det fins en ung mann som deg som gir oss denne vakre gaven av en nasjonalskatt. Du er trolsk, du er magisk. Hvis det fins noen huldre der ute, så våknet de nå, sa dommer Janne Formo etter Bykle-guttens live-opptreden foran publikum og tv-kameraene.

Thriller-avslutning

Det ble en thrilleravslutning på programmet for 13-åringen, som sto igjen som en av tre av de ni semifinalistene med flest publikumsstemmer.

Flest stemmer fikk Bergen Shantykor, som gikk direkte til finalen. Dermed ble det opp til dommerne å velge den siste finalisten.

Mia Gundersen og Mona Berntsen holdt en knapp på den norsk/kenyanske danseren Festus Mwenda fra Oslo, mens Bjarne Brøndbo og Janne Formo gikk for Vetle Tveiten Hoslemo.

Dermed ble publikumsstemmene avgjørende, og blant folket scoret 13-åringen høyest.

13-åringen fra Bykle gikk til finalen sammen med de 47 medlemmene i Bergen Shantykor. Finalen går ifølge TV2 fredag 18. mai.

Mer ros fra dommerne

Vetle Tveiten Hoslemo sang seg også inn i hjertene til de øvrige dommerne fredag kveld.

- Det er viktig at du tar vare på denne delen av vår felles kulturarv. Du gjør det med bravur, sa Bjarne Brøndbo.

Vetle (13) fra Bykle fikk Petter Stordalen til å gjøre noe han aldri har gjort før

- Du er født med en gudegave. Jeg er imponert over at du med din vakre stemme kan trollbinde oss på denne måten, sa Mona Berntsen.

Vetle Tveiten Hoslemo har skapt stor begeistring underveis i Norske Talenter. Han fikk Petter Stordalen til å gjøre noe han aldri har gjort før da hotellkongen som gjestedommer brukte gullknappen og sendte 13-åringen til fredagskveldens semifinale, som altså endte med finaleplass.

Trykk for å se kommentarer