Slik kan du bli solist under den store høstkonserten i Arendal

Er du dyktig til å synge, og har gjort det før, kan du vinne en plass som solist under den store høstkonserten, i Arendal kulturhus.

AV Frank Johannessen
Publisert
Oppdatert:

– Vi har ikke egentlig noen nedre aldersgrense, så er du under 25 år og kanskje har stått på en scene før og sunget, så bør du lage en sangvideo og sende til oss, oppfordrer Leif Rino Muller, et av tre jurymedlemmer som skal velge finalistene som kjemper om plassen som solist sammen med Arendal byorkester, et profesjonelt band og to etablerte artister i Arendal kulturhus til høsten.

Agderposten og Arendal Kulturhus har gått sammen i jakten på den personen som kan omtales som årets unge sangtalent. Konkurransen er avsluttet.

Tradisjon i vekst

I fjor ble den første store høstkonserten arrangert, også der med utvelgelsen av et ungt talent, som fikk prøve seg på den store scenen. I år utvides konseptet med en auditionrunde med innsendte videoer, før publikum selv får stemme på tre finalister som kjemper om den store premien.

– Vi håper jo at dette vil trekke frem noen av de mange utrolig dyktige sangerne vi har her i området vårt. Vi er ute etter noen som vil noe med musikken sin og ønsker å drive med musikk fremover, sier Leif Rino Muller. Normalt er han organist i Barbu kirke, men han er også svært aktiv ellers i Arendals musikkmiljø. Han var også med på den første utgaven av høstkonserten, som ble arrangert i fjor.

Det var også salgs- og markedsansvarlig for kulturhuset, Elise Hannaas, som har stor tro på konseptet.

– Vi satser på at den store høstkonserten skal fylle kulturhuset hver høst fremover, det er en ny tradisjon, sier Hannaas.

Erfaring en fordel

Muller skal sammen med Lars Bjørnar Strengenes i Arendal Byorkester, og kulturhusleder, Anne Rasmussen, velge ut finalistene. Selv om konkurransen er åpen for alle under 25 år, er det en ting de vil se spesielt etter.

– Du bør jo ha stått på en scene før, for det er noe helt annet å stå her, i Store Torungen og synge, enn å synge foran mobilen din på rommet hjemme, sier Muller.

Utover det, er det fritt frem for å plukke frem mobilen din, eller å få noen andre til å filme deg. Så er det bare å synge løs.

Saken fortsetter under annonsen.

Arrangøren mener dette er en gylden mulighet til å få både vist seg frem, og å være med på en stor produksjon og alt det innebærer av lys, lys og scenearbeid.

Last opp og del

Bidraget sendes inn via nettjenesten wetransfer.com.

Enten via lenken i denne saken på nett, eller ved å gå til adressen: sangtalent.wetransfer.com og overføre til talent@arendalkulturhus.no.

Der laster du opp sangvideoen din, sammen med navn, e-postadresse og ikke minst en liten beskrivelse av deg selv og hva du har gjort av opptredener før.

– 15. mai er siste frist, så starter vi å gå gjennom alle videoene som er kommet inn, slik at vi kan finne en vinner og finne repertoaret, sier Muller.

Tre finalister blir publisert på agderposten.no for avstemming, og vinneren får stå på den store scenen med Arendal byorkester og et profesjonelt band i ryggen.

– Vi håper å finne Aust-Agders fineste stemme, sier Elise Hannaas. I fjor ble det en konsert med to etablerte artister, et talent og en halvfull sal. Går det som kulturhuset håper, vil salen fylles betraktelig bedre i år.

frjo@agderposten.no

Trykk for å se kommentarer

FORSIDEN NÅ