ROSER ERNA, IKKE LISTHAUGNyheter

Støre: – Bra at Solberg beklager. Påfallende at ikke Listhaug gjør det

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier det er bra at statsminister Erna Solberg (H) beklager justisministerens «terror-anklage» mot Arbeiderpartiet.

AV NTB
Publisert
Oppdatert:

– Det er bra at Erna Solberg beklager på vegne av regjeringen de sårende uttalelser som er kommet fra statsråder denne uken. Den beklagelsen skal vi ta til oss, skriver Støre på Facebook.

Beklagelsen kom fem dager etter at justisminister Sylvi Listhaug (Frp) la ut et bilde på Facebook av fremmedkrigere i Somalia med teksten «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet. Lik og del».

– Jeg forstår at uttalelser fra statsråder i regjeringen har vært sårende for mange. Jeg vil derfor si unnskyld på vegne av regjeringen til de som vi har såret, sier statsministeren til Aftenposten.

LES OGSÅ: Spar oss for denne debatten, statsminister

Overfor samme avis understreker Solberg at hele regjeringen, inkludert Listhaug selv, står bak unnskyldningen.

Statsministeren ba allerede lørdag Sylvi Listhaug slette innlegget der hun anklaget Ap for å støtte terroristers rettigheter, ifølge Dagens Næringsliv.

Reaksjonene har vært skarpe, både fra overlevende etter terrorangrepet på Utøya 22. juli 2011, fra flere partiledere på Stortinget og fra fremtredende politikere i Høyres stortingsgruppe.

– I kampen mot terror og hatefulle ytringer er det ingen som er tjent med stor splittelse. Siden terroren 22 juli 2011 har Arbeiderpartiet lagt stor vekt på at vi står sammen mot terror, og også mot holdningene som kan lede til terror, skriver Støre på Facebook.

Han er likevel kritisk til at Listhaug selv ikke har kommet med noen beklagelse:

– Det er påfallende at Sylvi Listhaug selv ikke har beklaget sine utspill. Det er ikke en justisminister verdig, uttaler Støre.

(©NTB)


FORSIDEN NÅ